Voor een volledig overzicht van de structuur van de studierichting Dans kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen. Een beknoptere versie vind je hieronder.

Eerste graad

In de eerste graad wordt er één optie aangeboden: de optie dansinitiatie.


De optie dansinitiatie, bestemd voor 6- en 7-jarige leerlingen, omvat 2 leerjaren:

1.1 - 1.2 (6- en 7-jarigen)

Te volgen vakken:

Kan je niet stilzitten wanneer je muziek hoort en beweeg je graag? Dan is onze les ‘dansinitiatie’ zeker iets voor jou.

De nadruk ligt in deze lessen op dansplezier en dansbeleving.

We vertrekken vanuit thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen. Zo maken ze spelenderwijs kennis met tegengestelden, inleving, expressie, coördinatie, concentratie, muzikaliteit, kracht en lenigheid.

Tweede graad

In de tweede graad komt de leerling automatisch terecht in de optie Danslab klassiek. De graad omvat 4 leerjaren. De te volgen vakken zijn gedurende deze jaren dezelfde. Nieuwe leerlingen kunnen instromen volgens leeftijd na een korte proefperiode.

 

2.1 - 2.4

Te volgen vakken:

Beweeg je graag en droom je ervan om stralend voor een publiek te dansen? Dan is onze les "danslab klassiek" zeker iets voor jou.

Je krijgt de klassieke danstechniek aangeleerd die de basis vormt van dans. We besteden onder andere aandacht aan de correcte plaatsing, kracht en lenigheid, muzikaliteit, beheersing van de bewegingen, coördinatie, concentratie, doorzettingsvermogen, inleving en expressie.
Ook gaat er veel aandacht binnen onze lessen naar het creëren van dans, het samenwerken met anderen, het improviseren en het onderzoeken.
Binnen het creatieve luik van de dansles gaan de kinderen op ontdekking naar hun eigen voorkeuren en hun unieke ik waarbij de leerkracht zorgt voor voldoende inspiratie en ondersteuning.