Hemelvaart en facultatieve verlofdag

De academie en het secretariaat zijn gesloten op donderdag 13 mei 2021 (Hemelvaart), vrijdag 14 en zaterdag 15 mei (facultatieve verlofdag). Er zullen die dagen GEEN lessen plaatsvinden.

Dag van de academies: Culturele wandelingen - Verlengd tot 31 mei

Trek je wandelschoenen aan en stap mee in een wandeling vol muziek en woord door de leerlingen van de academie HSN en dit in de prachtige omgeving van Hemiksem, Schelle en Niel.
De wandelingen starten aan onze academie in de Nijverheidsstraat.
Tijdens je wandeling scan je met jouw gsm de QR codes en luister je al stappend naar onze leerlingen.
Er zijn wandelingen op maat van iedereen: 5km, 6km of 9km.
Voor een optimale belevenis raden we je aan om een koptelefoon (of oortjes) te gebruiken.

Download je plannetje en playlist hier:

Corona: Mag je kind naar de academie?

Via deze beslissingsboom kom je te weten of je kind naar de academie mag komen of niet.

Covid-update

Voor leerlingen vanaf 10 jaar:

Vanaf 22 maart geldt er een mondmaskerplicht voor alle leerlingen vanaf 10 jaar (of vanaf het 5de leerjaar)


Voor leerlingen jonger dan 12 jaar:

- De lessen gaan 100% door. Let wel! Door de noodzakelijke aanpassingen in het uurrooster door de maatregelen voor +12 jarigen zou het kunnen dat dit met een licht veranderd uurrooster zal zijn.

- De lessen MCV 2de graad gaan door in groepen van max. 10 leerlingen. Gezien niet elke klasgroep dezelfde omvang heeft en we niet in elke vestigingsplaats dezelfde technische mogelijkheden hebben, zal dit per leerkracht worden ingevuld. Jullie leerkracht MCV zal dus met jullie contact opnemen om de precieze regeling voor jouw les toe te lichten.

- Wanneer er gezongen wordt in de klas, is iedereen (ook de -12 jarigen) verplicht een mondkapje te dragen. Dus zorg er voor dat je kinderen ook een mondmaskertje mee hebben naar de MCV- en/of zanglessen.


Voor leerlingen ouder dan 12 jaar:

- De instrumentlessen kunnen in onze academie blijven plaats vinden. Weliswaar enkel 1 op 1, dus enkel leraar en leerling. De uitwerking op jullie uurrooster zal afhangen van vak tot vak. Je zal hier zeker communicatie over krijgen van jullie leerkracht.

- Groepslessen +12-jaringen kunnen enkel doorgaan met max. 4 leerlingen, indien het gaat om een passieve les. Onder een passieve les verstaan we een les waarin niet geblazen of gezongen wordt. (uiteraard steeds met mondmasker)

- De actieve groepslessen en lessen groepsmusiceren kunnen niet plaats vinden in de academie. Voor de precieze afspraken hieromtrent verwijs ik opnieuw naar de communicatie van jullie leerkracht.

- Alle reeds geldende maatregelen blijven uiteraard nog steeds van kracht bij het betreden van de academie.